Home
Home
Weblog
Weblog
The G2 Project
The G2 Project
The Scales Project
The Scales Project
Downloads Downloads
Schema's Schema's
Contact Contact
 
 
Arduino
 
 
 
 
 
 
 
Arduino Motor Drive Shield
Arduino Motor Drive Shield
 
 
 
 
 
 
DDS Signal Generator
DDS Signaal Generator
 
 
 
 
 
 
G2 Claw
The G2 Project
 
 
 
 
 
 
Dual H Brug
Dubbele H Brug
 
 
 
 
 
 
Ultrasone Sensor

Ultrasone Senser

 
 
 
 
 
 
Arduino Mega
Arduino Mega Board
 
 
 
 
 
 
RTC Module
Real Time Clock Module
 

The G2 Project

 
line
----------- Recentelijk Nieuws -----------
lineflip
HTF gaat nieuwe robot bouwen G25T
G26T in Amsterdam Update
G26T gaat naar Nemo Science Center Amsterdam
line

The Spark That Ignited The Imagination
(De Vonk Dat Aanzette Tot Het Idee)

Het idee om een robot te bouwen, bestaat bij ons al wel vele jaren. Voorheen hebben we ook vele pogingen gedaan om een dergelijk iets te bouwen, soms met succes soms ook niet. In de afgelopen 10 jaar hebben vele creaties onze gedachten en soldeer bouten gepasseerd, maar altijd is het idee gebleven om een grote robot te maken.

Maar de vonk sloeg pas echter over tot we bij in Augustus 2009 bij Nemo Science Center in Amsterdam een robot beurs bezochten, en daar het gevoel kregen '' Dat kunnen wij ook '' Toen, daar, in Nemo, op dat moment, werdt het fundament gecreerd voor het maken van G26T. Alleen zaten we met 1 probleem. Wij hadden nog geen concrete ideeen over het hoe en het wat, en wat het moest gaan doen of kunnen.

De bouw van G26T is pas maanden daarna van start gegaan, we hadden voor ons eigen gevoel een excuus nodig om het te kunnen bouwen, geen idee waarom, maar dat excuus kwam tot stand op het moment dat we te horen kregen, dat de Kringloop winkel in het Overijsselse Goor, een Pimphoek wilde maken. En dat was nou net iets dat wij nodig hadden.

Vanaf dat moment is de vonk die oversloeg in Nemo een aantal maanden daarvoor uitgegroeit tot het concept voor G26T.

lineflip

Het Concept

Het idee om een robot te bouwen, ontstond dus in eind Augustus 2009, als concept ging het uit van het principe, van wat men met oude materialen kon doen, om het een nieuw leven te geven. Met andere woorden, hoe je bijvoorbeeld een oude kapotte kast kan opknappen, tot iets moois en sierlijks.

 
Klik hieronder op een van de 4 kleine afbeeldingen voor een grotere weergave
 
G26T Small
G26T Small
G26T Small
G26T Small
line

Officiele naam en inspiraties

De officiele naam van het G2 Project is: G26T. Het is een naam, die in gelijkenis voorkomt in de Disney attracties genaamt Startours. In deze attractie staan, in de Droid Room, een aantal robots die een show geven aan het wachtende publiek. G29T is een van de robots die kapotte robots repareerd, en G24T is de robot die als opzichter de Droid Room beheerd, en de toeristen van alles verteld, en soms zelfs dingen waarvan je het liever niet had willen weten.

Het uiterlijk van G24T en G29T zijn gelijk. HTF heeft G26T van deze 2 robots een voorbeeld genomen en er vervolgens zelf een gebouwd, met in grote lijnen het uiterlijk van de robots in de Droid room, en een eigen inspiratie gebaseerd op waarnemingen van robots door de jaren heen.

HTF is al jaren een grote fan van Startours en de robots die zich daar in bevinden, en aangezien Startours gebaseerd is op de Starwars films van George Lucas, is het niet vreemd dat wij ook fan's zijn van de Star Wars en Stra Trek films.

 
Klik hieronder op een van de 4 kleine afbeeldingen voor een grotere weergave
 
G24T Small
G24T Small
G24T Small
G24T Small
lineflip

Introductie en Opening


De introductie van het G2 Project, zou eerst in begin Januarie 2010 plaats vinden. Maar vanwege een aantal problemen met de bouw van het project, en met enkele vakanties, werdt besloten dat het project zijn introductie zou hebben, wanneer het bijna klaar zou zijn.

Uiteindelijk heeft de introductie van het G2 Project plaats gevonden op Donderdag 25 Februarie 2010. Vanaf die dag is HTF de robot verder gaan afwerken.

Dit werdt voltooid op zaterdag 27 Februarie, en werdt op die dag officieel geintroduceerd door Niels Exterkate, die hem daarbij erg goed geholpen heeft, en een aantal zeer belangrijke bijdrages heeft geleverd aan het project.

 

 
G2-1
G2.2
G2.3
G2.4

line

Wat zit er allemaal verwerkt in het Project

Voor de bouw van het G2 Project, is gebruik gemaakt van een breed scala aan oude apparaten, zoals, printers, scanners, kopieer apparaten en nog veel meer. De lijst hironder geeft weer wat er allemaal verwerkt zit in het G2 Project.

 

12 Printers
9 Scanners
6 Typmachienes
1 Mp3 Speler
2 Monitoren
2 Computers
173 Led's
Heel veel weerstanden
2 Led Scroltext Message Boards
2 Videokaarten
1 Pal Kleuren Camera
+/- 3000 Meter kabel
10 Meter Optische Licht Fiber
42 Kilo Ijzer
1Kilo Aluminium
54 Lijmpistool Staven
12 Meter soldeer tin
1 Kopieer Apparaat
2 DVD Spelers
een flink aantal Diodes
heel veel Condensatoren
een aantal Vaste Spannings regelaars
1 Scartkabel
2 tempex piepschuim platen
1 Waterstof Peroxide Lasapparaat
8 meter krimpkous
handje vol transistors
3 Printerkabels
12 print klemmen


1 Casette Deck
2 CD Spelers
50 cm PVC Pijp
24 Klinknagels
5 Paneel meters
7 Voedingen
1 Brandblusser
2 tubes industruele secondenlijm
5 meter pneumatische luchslang PK6
3 Experimenteer Printplaten 160 x 100mm
2 versterkers
4 Speakers
500 Kabelbandjes (tairibs)
1 Kabelgoot
1 Hard Disk 40 Gb SATA
1 Processor Core 2 Duo
2048 Mb DDR2 533 Mhz Geheugen
2 Ventilatoren
diverse IC's
heel veel schroefjes en moertjes
handje vol schakelaars
3 meter draadstang
20 Motoren
1 fles thinner
3 verf spuitbussen
1 Pneumatische Cylinder
Aantal Potmeters
2 USB Kabels
3 Reedrelais


lineflip
Het antwoord op de vraag waarom G2 niet kan lopen
 

Het is de vraag die ons dagelijks gesteld wordt,

'' kan hij ook lopen? ''

antwoord,

'' Nee hij kan niet lopen''


waarop de volgende vraag luid,

'' waarom niet? ''


Het antwoord waarom G2 niet kan lopen, heeft 2 kanten. Het officiele antwoordt is dat de robot niet geboud is om te kunnen lopen, of bewegen. Het zou te veel tijd en geld gekost hebben om G2 zo ver te krijgen om het ook daadwerkelijk in beweging te krijgen.

Het is daarnaast ook heel erg moeilijk om een robot duidelijk te maken wat de 3 dimenties zijn, die continu veranderen, en wat evenwicht is. Het zou simpelweg te duur zijn geweest om dat te realiseren.

Het onofficiele antwoord vanuit het perspectief van een attractie, is dat G2 zwaar beschadigd is geraakt in een Plasma Storm, toen hij aan boord was van een sterrenschip, en een geval van uiterste nood, reparaties uit moest voeren om het schip te redden. Het verhaal dat daarvoor bedacht is, kun je hieronder lezen.Het G2 Project

Het G2 project is een creatie, bestaande uit diverse oude afgedankte apparaten. Voor de bouw van G2 is gebruik gemaakt van Printers, Scanners, Kopieer Apparaten, Elektrische Typemachines, Computers en diverse andere apparaten.

De officiële naam van deze creatie is G26T, maar wordt door HTF
''The G2 Project'' genoemd. G26T is een Look-A-Like robot geïnspireerd door de robots in The Droid room van Startours. Startours is een attractie in Disneyland Resort Parijs.Wij van HTF zijn al tientallen jaren fan van de robots die in Startours staan. Zoals elke Disney creatie een eigen verhaal heeft, heeft ook G26T zijn eigen verhaal.

Zoals u kunt zien is G26T in niet al te beste staat. Zijn computers willen niet starten en een van zijn handen is kapot, hij staat stil en kan niet bewegen. Deze beknopte uitleg is het voorwoord van het verhaal achter de vermeende levensloop van G26T.Het verhaal gaat als volgt,

G26T is in dienst op een sterrenschip, in een ander sterrenstelsel. Het sterrenschip is tijdens een reis in een plasmastorm geraakt. Het schip heeft veel te verduren gehad. De schildgenerators en de hyperdrive motoren zijn ernstig beschadigt. Zonder het schild zal de plasmastorm het schip volledig verwoesten. De G2 robots aan boord van dit sterrenschip, meestal een stuk of 4, zijn bedoelt om het schip te repareren in geval van nood. Omdat het schip zich in het midden van een plasmastorm bevind, worden de G2 robots gecommandeerd het schip weer te voorzien van een schild, zodat de storm het schip niet vernietigd. De G2's doen hun uiterste best het schip te redden, maar de plasma stom is zo heftig dat 3 van de G2 robots al snel vernietigt worden, zelfs zij zijn niet opgewassen tegen de brute kracht van deze storm.

Gelukkig is G26T een taaie rakker, en weet het schip te redden, maar zeker niet zonder gevaar voor eigen leven. Hij weet de schilden, en de 1 van de 4 hyperdrive motoren van het sterrenschip weer te herstellen, en het schip verlaat zo snel mogelijk de storm. Maar G26T is inmiddels zelf zwaar beschadigt geraakt. De plasma storm heeft zijn hoofdcomputer en hulpcomputers helemaal vernield. Een van zijn handen is afgerukt en vele optische zenuwen zijn beschadigt geraakt. Slechts kleine niet belangrijke systemen zijn functioneel. Het enige wat eigenlijk nog goed werkt is zijn eigen zelf diagnose, die slechts weer kan geven dat het misse boel is met G26T.

Wachtend op reparatie is G26T knap sacherijnig geworden van alle ellende en wil hij niet aangeraakt worden. Zodra dat gebeurt snauwt hij van zich af met ''stop touching me '' oftewel raak mij niet aan '' jij zou je toch ook vervelend voelen als jij je hand kwijt was, en je computers het vertikken om te werken? kun je je voorstellen hoe G26T zich voelt.  Het sterrenschip is na de ontsnapping van de plasmastorm voorbij onze aarde gekomen, en daar hebben ze G26T achter gelaten om hem te laten repareren. Maar G26T heeft er genoeg van, hij wil niet meer aan boord van dat schip en vind het bij HTF, wel prettig voorlopig gaat G26T nergens heen en is hij hier op zijn plaats.

De bouw van G2 heeft veel voeten in de aarde gehad, er zijn ook talloze dingen fout gegaan. Zoals een lasapparaat dat weigert te werken, diverse elektronica dat kapot gegaan is, een 3 tal computers die de geest hebben gegeven voor de weergave van de berichten op het scherm, en nog veel meer. Het G2 project is gestart op 1 oktober 2009, en werd voltooid op 27 Februari 2010. Sindsdien staat G26T als attractie bij Wawollie Kringloop. Er is in deze periode ongeveer 1000 uur gewerkt aan dit project. HTF heeft hierbij hulp gehad van 1 persoon die een hele belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de constructie van het G2 Project, Namelijk de omgebouwde MP3 speler die nu middels een kinetische sensor in staat is het bestand '' stop touching me '' af te spelen maar ook voor diverse andere dingen.
The G2 Project:  Gemaakt door, Lucien Westgeest en Niels Exterkate
,
Niels, heel erg bedankt voor je kennis en hulp


line
The G2 Photoalbum
G2 Foto Album
Downloads
G2 Downloads
G2 Video's
G2 Video's
G2 Nieuws
G2 Nieuws