Home
Home
Weblog
Weblog
The G2 Project
The G2 Project
The Scales Project
The Scales Project
Downloads Downloads
Schema's Schema's
Contact Contact
 
 
Arduino
 
 
 
 
 
 
 
Arduino Motor Drive Shield
Arduino Motor Drive Shield
 
 
 
 
 
 
DDS Signal Generator
DDS Signaal Generator
 
 
 
 
 
 
G2 Claw
The G2 Project

The Scales Project

line
Op 28 oktober 2010, heeft HTF tijdens het filmen van Man Bijt Hond, bekend gemaakt wat het nieuwe project zal zijn van HTF Production Electronics. Om een indruk te geven wat het nieuwe project zal gaan worden, hebben wij hieronder een afbeelding geplaatst.

De afbeelding zal gebruikt worden om in grote lijnen te creëren, wat hieronder staat afgebeeld, maar dan in de vorm van Scrap-Art. Met andere woorden een hoop ijzer, electronica, plexiglas, kabels en noem maar op.

Probeer de vorm van deze afbeelding te visualiseren, in een open geraamte van metaal, kabels en electronica met de zelfde bouwwijze als dat van The G2 Project maar dan in de vorm van een Draak.
lineflip
Scales
 
 
Illumination ( Verlichting )
 

Ook in dit nieuwe project zal weer een vorm van verlichting komen, maar in dit project zal de verlichting een prominent deel uitmaken van de gehele bouw van The Scales Project. De verlichting zal grotendeels gebouwd worden in de vleugels van de draak. We zijn nu bezig met het verzamelen van ideeën over de verlichting, bouw en functies. Wij willen gebruik maken van een groot aantal leds in de kleuren wit en blauw.

De bedoeling is dat de leds schitteren en fonkelen met in sommige delen van de vleugels lichtkristallen die geanimeerd worden middels electronica. De realisatie van de vleugels van het project zal een lange tijd duren. Het project in zijn geheel zal ook meer tijd in beslag nemen om te voltooien. Waar wij bij The G2 Project uiteindelijk 6 maanden bezig zijn geweest, verwachten wij dat The Scales Proj ect toch wel ruim 3 Jaar zal duren voordat het voltooid is en functioneel tentoon kan worden gesteld.

Een doel daarbij is om ook The Scales Project bij Nemo eens te laten tentoonstellen, tijdens de Robocup 2013, maar of dit ook haalbaar zal zijn moet nog blijken. Duidelijk is dat dit project veel meer bloed, zweet, tranen en tijd zal kosten dan ons vorige project. Ook dit project zal weer een video bevatten waarin het een en ander zal worden weergegeven. Of dit project ook een verhaal krijgt is echter nog niet duidelijk.

De lichteffecten die in de vleugels gebouwd zullen worden moeten het plaatje van dit project compleet maken. Stel je eens voor hoe het er uit zal gaan zien als 600 Leds in wit en blauw door elkaar vonkelen, en in en uit faden er uit zal gaan zien. Om de verlcihting zo te maken zullen de vleugels gebouwd gaan worden van aluminium profielen, Lexan en Plexiglas, om een beetje het uiterlijk te krijgen zoals de vleugels die hierboven staan afgebeeld.

line
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Radiomarkten
Radiomarkten
Led Strips
Led Strips
Arduino Led Applicaties
Componenten
Componenten
Formule's
Formules
Websites
Websites
Links Links
 
 
Arduino
Arduino
 
 
 
 
 
 
Onze Stand in 2012
Onze Stand in 2012
 
 
 
 
 
 
 
Arduino LCD Shield
Arduino LCD Shield
 
 
 
 
 
 
fattepoes
In Loving Memory, Our Mascotte: Thyras

Born 01-09-1995
Died 16-07-2010

''Dag Mijn Lieve Vriend''